onsdag 2 februari 2011

Hellefilé toppad med räkor serverad med jordärtskocksmos, hummersås och smörstekta sockerärtor

Lördagsmiddagen var riktigt fin. Köpte god fisk och serverade med lite goda tillbehör. Fisken var hellefilé men fungerar nog med typ rödspätta, torsk eller annan vit fisk. Saltade fisken lite och tillagade den i ugn. Jag gillar att tillaga fisk med termometer men ni får kolla upp själva hur länge. Under tiden fisken va inne tillagades några plommonkörsbärstomater med havsalt vid sidan i ugnen. Gjorde jordärtskocksmos till detta. Kokade jordärtskockor och potatis och mosade med smör och mjölk. Vispade sedan ihop detta till ett fluffigt mos. Såsen till gjordes på schalottenlök som jag fräste i smör. Hällde därefter på vitt vin, hummerfond och grädde. Kryddade med cayenne, lite tomatpuré och någon mer krydda jag inte kommer ihåg. Var försiktig med saltet eftersom hummerfonden är rätt salt. Sist men inte minst stekte jag sockerärtor i smör. När fisken var färdig toppade jag fiskrullarna med massvis av räkor. Gooooott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar